Wednesday, August 21, 2024

12:15 A while ago i discovered something important but never been able to formulate it in one phrase only.

The law exists only to the measure in which there are people willing/committed to serve it and people of the community are giving their support/approval to them. A narrow corridor i recon but theoretically it should exist.

12:40 Autorașul zilei. Astăzi, Forin Iaru. Am să explic.

"Faptul că procuratura scapă către prietenii din presă amănunte picante, jumătăți de informație, păreri în doi peri e de natură să creeze un val de simpatie sau antipatie populară, care va atîrna greu în sentința judecătorului"

Am obosit de câte ori am spus. Ca orice metaforă de natură tehnică, care de obicei este temporară, adică până moare termenul presupusei comparații, adică tehnica/tehnologia respectivă, asta cu presa ar trebui să înceteze. E desuetă și chiar jenantă.

Gata cu presa. Nu mai există presă. Nu mai există obiectul metaforei. Presa era aia rotativă care tipărea pe hârtie. Astăzi nu mai tipărește nimeni pe hârtie iar această rămășiță a ei, adică textele articolate pe titluri de publicații pe net poate intra în categoria mai mare a mediei. Online că toată e online.

Că autorașii se dau mari cu această generalizare, din această poziție aparte, o rămășiță nostalgică care cuprinde tot ce apare ca text pe net, treaba lor. "Presa, suntem  noi. Am fost noi, vom fi noi".

Dar când vin și spun (în presă) că sentința judecătorului e dictată de simpatie și antipatie, asta e altceva. Și nu intră în categoria a ce am spus chiar mai spus. Am spus că justiția există numai dacă există voința judecătorului și suportul publicului de a face justiție. A face pe placul publicului nu este justiție.

Iaru dacă dumnealui știe că un procuror a scăpat din dosar către prietenii din "presă", mai ales pentru a influența deciziile, ceea ce însumează mai multe fapte penale, cu număr de articol în Codul Penal, "ca la carte", ar trebui să facă un denunț, nu să vină să se dea mare cu această informație în "presă".

De fapt denunțul e făcut deja, indirect, într-o publicație majoră (și nu numai el și nu numai o singură publicație). Urlă o presă întreagă! "Procuratura scapă către prietenii din presă". Se sesizează cineva? Procuratura? Ce mesaj transmite presa și justiția publicului din România?

Dar eu bănuiesc altceva. E vorba de presă subversivă, pe îndărăt adică, menită nu să educe publicul ci invers, așa cum a fost pe stil comunist, așa cum a explodat pe vremurile noi, de lichidare a României pe stil capitalist. Apologia statului infractor, complice sie însuși. Justiția extrajuridică ce e atât de răspândită în filmele americane, adusă la nivel național.

Rezolvarea unei crime cu alte crime și infracțiuni, ca până la urmă să iasă totul "bine". Nu știm exact ce au făcut doctorițele, dar le linșăm pe scăpările ilegale ale unui procuror. Care pot fi reale sau o invenție pentru a stârni un scandal de moment care să acopere alt scandal.

11:40 Aș vrea să pot descrie asta însă e peste puterile mele. M-am trezit acum o oră și jumătate, după un somn de 4 ore + 2 mai devreme. Călca deasupra mea în dormitor. M-am dus prin diferite locuri din apartament, a venit să calce deasupra mea. Bufniturile sunt foarte puternice, dar nu am comparație, în România, cu planșeurile (podeaua de deasupra) din beton, nu se poate întâmpla apa ceva.

Aici pe lângă bufnitură simți șocul și în pereți, podeaua pe care stai. Podeaua de lemn deasupra are 2 inch și se sprijină pe niște bârne 2x6. Mai e un spațiu de vreo 24 de inch iar tavanul meu e din ghips, sub un cm. Dacă e o persoană mai grea, te termină. Dar partea cea mai interesantă e că o face când mă gândesc la ceva.

Mă face să uit ce vreau să scriu. Îmi schimbă ordinea ideilor. Iată una care am uitat-o de mai multe ori dar încă mi-o amintesc. Pentru că mă frustrează foarte mult. Apar aceste știri care parcă vor să mă contrazică și să anuleze tot ce scriu, cu puterea presei oficiale din mai multe țări.

Am scris acum două zile că Putin a pierdut în Kursk pentru că nu are la comandă militari profesioniști, iar totul e probabil la discreția lui și a unora care se gudură pe lângă el. Ce apare azi în presă media.

11:50 Da și în momentul în care am postat rândurile de deasupra, bufniturile s-au oprit. A nu, au pornit iar. Mai rar dar la fel de apăsat. Ok s-au oprit.

Da nu e numai zgomotul și vibrația. "Aerul" din spațiul dintre tavanul meu și podeaua lor e foarte nașpa. Conține și sulf de la ghips, mirosuri de la cleiurile cu care au fost fabricate placajul și PAL-ul care formează podeaua și câte altele. Praf de izolație minerală (ca fibra de sticlă, însă din rocă vulcanică, care conține și sulf).

Când calcă, mai ales o persoană grea, mai ales apăsat intenționat, simulând graba și un fel de hărnicie superioară care îmi dă lecții, podeau se lasă, poate până la jumătate de cm, iar aerul respectiv este pompat, și există crăpături, și o parte ajunge și la mine.

Nu pot să deschid uși sau geamuri. Afară în tomberoane sunt pungi de câine deschise, azi nu am mers încă să le înnod. Mi-am făcut în schimb un ceai de mentă, deși mi-e greață. De ce mai scriu? Doar din frustrare.

Bacteriile care cresc în spațiul acela între tavanul meu și podeaua lor, în pereții dubli, sunt foarte virulente. Mai vin prin aer și bacterii de la tomberoane și se selectează acolo cele mai nașpa. Mai ai deasupra și acoperiș pe bază de smoală. Orice ai murdar în casă, trebuie spălat aproape zilnic. Rufele, veceul, chiuveta, persoana ta. Toate se împut foarte rău.

Blugii lăsați pe podea prind un miros ciudat de la covor, deși l-am spălat recent. Sub cover este un strat de burete de vreun cm, făcut din materiale reciclate și lipit cu un clei care pute foarte tare. Padding-ul și cleiul acela este universal, omniprezent și omnipotent. Este cea mai mirositoare substanță care am văzut-o vreodată. Miroase timp de decenii, nu se termină niciodată.

Nici măcar muștele, țânțarii, păianjenii nu pot să trăiască aici. Este una acum în casă, dar nu am văzut una de ani de zile. Ok poate una pe an. Dacă intră un păianjen, moare în cam o zi.

Ok am dat un search să văd ce este. Water based glue este o minciună care e promovată și la noi. Și pentru vopsele. E adevărat că au apă în compoziție, cu care formează o emulsie (amestec mecanic) care însă blochează reacția de polimerizare.

După aplicare normal apa se usucă, substanțele se polimerizează și cleiul/vopseaua se întărește și ajung în forma finală. În timpul polimerizării la vopsea se emit substanțe nocive, așa că nu vă bazați pe faptul că scrie water based. VOC, Volatile Organic Component este ceea se evaporă.

În SUA totul e pe lobby. Industriile au oamenii lor plătiți în legislativ care le fac legi și practic fac tot ce vor ei, iar presa media plătită tot de ei perpetuează ignoranța și promovează minciuna. Nu se poate trece la alt tip de construcții (ca la noi) fiindcă industriile mai ales cea chimică, să își poată vinde "produsele".

Iar oamenii s-au obișnuit. Fac dușul obligatoriu înainte de a pleca la serviciu, își iau haine spălate din dulap și gata. Pe drum mai primesc și niște deodorant format din gaze de eșapament, alte chestii care curg din mașini. Praful de smoală și cauciuc și de frână (toate consumabile, unde se duc când se duc din 2 milioane de mașini pe străzile Portlandului) care se ridică de roți.

Gata a început iar marșul lui Radetzky deasupra. Se mai mută și niște obiecte grele.

1:00 Nu știu când a plecat. În ultimele luni persoana de sus pleacă (dacă pleacă) spre sfârșitul sesiunii de bursă (ora 4 New York, unu aici și vine înapoi la diverse ore seara (între 7 și 11). După cum spuneam, cred că e o persoană dublată/ajutată de un robot, dirijați de AI. Da normal când pleacă persoana robotul se duce și se bagă în priză la încărcat, ar fi ciudat dacă s-ar mișca.

AI cu senzori, știe când sunt atent, la ce mă gânesc, etc.. Normal trebuia să o aud coborând scările, dar nu am auzit nimic. Chiar am vrut să mă uit azi să văd cine mai e, încerc de mai multe zile (câteodată le schimbă). Am auzit liniște vreo 5 minute și când m-am uitat am văzut pe geam că mașina (Honda Element, green, mai vehișoară) nu mai e.

1:30 Ok copilașii au început să urle, ceva gen ca maimuțele la zoo când se bat.

1:48 Ingeniozitatea americană la ea acasă, în San Francisco, unde chiriile sunt cele mai mari din SUA și lume. Un apartament cu două dormitoare ca acela, cu tavanul de carton ghipsat sau ghips cartonat decorat cu floricele de porumb de azbest, costă lejer 4000 (pe lună). Motivul pentru care oamenii în devenire au pus castravți în lanțul cinematic, ca să mai amortizeze șocurile și să nu spargă "tavanul"

De unde Musk tocmai și-a luat valiza și a plecat. Cred că trebuie să construiesc unul din astea. Poate ar trebui să-i contactez să-mi dea și mie proiectul. (Oare ce ar spune Dana Budeanu despre cei doi ingineri? și totul are o cauză. Fără glumă, ar trebui să se găsească pe Amazon. Vorbitul la celular și păstrarea celularului pornit în buzunar, prea aproape de...). V-am spus.

2:34 Nope.


3:00 I ate one "sugar free" cookie. And got all numb and stiff. The big muscles i used yesterday during my walk. Trouble breathing. The bacteria is in my stomach. It multiplies with the help of (alcohol) sugar and then enters bloodstream and lymph through ulcerations. Took two charcoal caps to see if i can revert it. But the caps won't go down, they got stuck in my throat.

10:57