1:18 AM Nu vă așteptați la cei cărora li s-au legat greutăți cu scripeți la degete la 4 ani pentru a li se mări viteza de lovire a claviaturii să fie la fel cu toată lumea.
Presiunile enorme din partea familiilor pentru a deveni virtuoși muzicali le schimbă creierul pentru totdeauna (re-wire). Deși în cazuri ca ale lui Mozart se ajunge la rezultatele dorite, asta se face cu sacrificii mari, care pot include analfabetismul social.
Posteritatea va vorbi întotdeauna despre cum a fost înmormântat Mozart la groapa comună (fără să poată numi măcar vreo piesă compusă de el). Mozart rămâne oricum un compozitor foarte vechi, pre-clasic, care compunea pentru clavecin, care încă nu fusese încă înlocuit de pian.
Cheia succesului până în zilele noastre rămâne stăpânirea, mai puțin glorioasă, a talentelor sociale. Cei care știu "să se descurce", ceea ce implică negocierea celor mai mici gesturi și integrarea perfectă în societate mai ales pe verticală (găsirea unor protectori) sunt cei considerați (în șoaptă) bărbați/femei de succes. Asta se face bineînțeles cu ignorarea oricăror aspecte de dezvoltare profesională.
Un dezavantaj al societății piramidale sau ierarhice care este plină de astfel de indivizi competitivi dar nu în mod necesar competenți, este stagnarea, fiindcă nu mai este nimeni interesat în acumularea de cunoștințe profesionale ci doar de mișunare socială.
12:05 Nu mi-a spus nimeni dacă e bine sau nu să răspund la aceste provocări. Titi Aur, academician, singurul expert în condus defensiv de care am auzit, acum, după postarea mea, e și psiholog (ne face pe toți nebuni). Și pun pariu că lui îi merge butonul de donație!
Nu știu, nu am fost pe acolo decât în vizită, când am cântat la acordeon on în fața unei săli imense, dar pun pariu că ei învață din primii ani tactică și strategie și una din strategii este că dacă începi un război (cu restul lumii, fiindcă o mare parte restul lumii e de partea Ucrainei), îți securizezi restul frontierelor, mai ales cu țara pe care o invadezi.
Mai ales când vezi așa ceva în știri.
Războiul din Ucraina este plin de ciudățenii, una din ele e că deși suntem în vremea când pițipoancele se filmează când se piaptană pe tiktok, există prea puține informații credibile care să ajungă la noi din Ucraina.
Cel mai probabil e că războiul din Ucraina nu e condus de militari de profesie, ci de amatori, politicieni, așa cum se întâmplă mai întotdeauna iar știrile care ne parvin, așa cum s-a întâmplat de cele mai multe ori în istorie, sunt falsificate sau exagerate. Ni se arată poze cu soldați sau generali îmbrăcați întotdeauna cu haine scoase de la stoc.
Generalii care apar în poze cu Putin par niște caricaturi iar soldații îmbrăcați întotdeauna în haine curate, noi, chiar dacă sapă în tranșee. "Soldații" aceștia nu au mai mult noroi pe bocanci decât a fost necesar pentru a le face niște poze. Putin?
Noi la Colectiv am avut răniți trimiși în toată Europa, cum se face că ucrainenii nu ne trimit răniți. La numărul de morți în război există de 3 ori mai mulți răniți. Cum se descurcă Ucraina singură cu ei?
"Hitler a fost caporal" dar a coordonat marile atacuri ale Germaniei și a făcut alegeri decisive. Rusia are peste 2000 de generali, dar pun pariu că nu generalii conduc războiul.
Politicienii sunt de obicei populiști, adică fac pe placul mulțimii, care se pricepe la război ca tot românul la fotbal și la politică.
Nu vă emoționați prea mult. Teritoriul cucerit recent de Ucraina în Rusia este un procentaj foarte mic din cel cucerit de Rusia în Ucraina. Victoria recentă e spectaculoasă, e propagandistică însă nu prea schimbă situația războiului așa cum spun mulți.
Tot ce face e să îl prelungească, într-un moment când oamenii spuneau că sunt gata să negocieze. Poate că Putin e pe blat cu Zelinsky, pentru a prelungi starea de război din anume interese (menținerea puterii, folosirea stocurilor militare vechi pentru a cumpăra stocuri noi de la firme private și de stat, menținerea întregii lumi într-o stare de psihoză, cine știe).
3:25 Ninja, cei mai mari artiști (marțiali). A venit Angela de la supermarket, cu portbagajul plin și l-a deschis. Copii au sărit și au trecut prin spatele mașinii. Dar mai în spate era un ninja bătrân, cu un baston băț ceva și păzea (dejavu) și avea grijă (nu știu, să nu le dăm ceva, să nu îi ademenim). Acum sunt în grădina din spate, îi aud.
But i figured at base it had a Hormel Chunky Beef Chilies can. So we bought some (already had some cans, bought more) and Angela is now building one of those. Instead of heating the chilies in the mw she wanted in the pan so the smell spread all around. The kids (fake, ninja, child actors) came in the back.